Slaapkamer en inspiratie: de trends in 2019

De tijden van saaie slaapkamers zijn allang vervlogen. Het is dan ook een absolute must om ook je slaapkamer volgens de laatste trends aan te kleden en in te richten. Wij geven je graag wat tips voor wooninspiratie slaapkamer. Doe hier ideeën voor slaapkamer inspiratie met foto´s op. Ook vind je hier vloer en slaapkamer inspiratie en slaapkamer en verven inspiratie.

Behang

Behang is helemaal hot en uiteraard ook in je slaapkamer erg leuk. Denk eens aan graffitibehang, waarmee je een uniek statement maakt.
Zoek voor slaapkamer inspiratie foto´s van je lievingsvriendin, je huisdier of sportmoment uit. Met een fotobehang kan je favoriete foto tot behang worden verwerkt. Zo ga je blij naar bed en staat op in de sfeer of met de persoon die jou bevalt. Heb je er ook al eens aan gedacht om het plafond te behangen?
Zet je slaapkamerdeur vooral voor de bloemenprints open. Hou het wel bij het behangen van een enkele muur of plafond. Het heeft de voorkeur om het behang achter het bed aan te brengen.

Glitter

Andere wooninspiratie slaapkamer is glitter en kleuren zoals goud, zilver, brons of koper. Ook hier geldt weer, overdrijf niet maar zoek het in de accenten. Een enkel meubelstuk zoals een nachtkastje of een grote schilderijlijst volstaat al. Je kunt ook voor een sprei of dekbedovertrek in deze kleuren kiezen.
Is paars je favoriete kleur? Lucky you, deze kleur past perfect bij glamoureuze kleuren.

Planten

Deze trend duurt ook in 2019 nog voort. Zet daarom vooral eens een mooie plant op je slaapkamer neer.

Vloeren slaapkamer en inspiratie
Vraag jezelf eerst even af waar je voor gaat, het comfort van een lekker zacht vloerkleed of een onderhoudsvriendelijke vloer, zoals laminaat of vinyl.

Marmer

Een vloer van marmer (of een hierop geinspireerde vloer) geeft je slaapkamer een luxe uitstraling. Is dat echter too much of gewoonweg te duur, neem dan look-a-like marmer, bijvoorbeeld een vinyl vloer. Je kunt natuurlijk ook voor enkele accenten in marmer(-look) kiezen. Denk aan een marmeren blad op je nachtkastje of bedek je vensterbanken met marmer.

Slaapkamer verven inspiratie

DUURZAAM
Vanzelfsprekend ga je voor duurzaam verven. Ook de zo favoriete krijtverf is in een biologisch verantwoorde, afbreekbare variant verkrijgbaar.

Warm

In 2019 is het zogenaamde ´crafted living`trendy, een combinatie van duurzame verf in warme kleuren en robuuste, ruige materialen. De kleuren zijn op thema´s als aarde en vuur gebaseerd. Combineer de warme kleuren met een multifunctionele trend, zoals een wand van kurk. Zo heb je een gigantisch prikbord ter beschikking. Erg leuk om je lievelingsfoto´s hierop een plekje te geven.

Donkerblauw

Deze kleur helpt je om lekker te ontspannen. Ook slaap je gemiddeld langer in een donkerblauwe slaapkamer dan in een slaapkamer met een andere kleur. Is je slaapkamer aan de kleine kant? Houd er dan rekening mee dat een donkere kleur je slaapkamer kleiner laat lijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu