Denk jij erover om zonnepanelen aan te schaffen, maar wil je er eerst graag meer over weten? Zonnepanelen zetten daglicht om in elektriciteit. In de panelen zitten zonnecellen. Deze zonnecellen vangen licht op en zetten dit om in stroom. Niet alleen op zonnige dagen gebeurt dit, ook op de wat donkere/bewolkte dagen. De grootste voordelen van zonnepanelen? Je bent milieubewust bezig, je verdient er uiteindelijk geld mee en je huis wordt meer waard. Sinds 2010 is de aanschaf van zonnepanelen enorm gestegen. In 2018 waren er zelfs al meer dan 12 miljoen zonnepanelen.

Zonnepanelen kosten

Nu wil je natuurlijk ook weten wat een zonnepaneel kost. Zonnepanelen kosten best wel wat geld helaas. Afhankelijk van de grootte van het dak varieert de prijs. Als we uitgaan van 13 zonnepanelen, dan kost dat je al snel 5.000 euro. Dat is een hoop geld, dus je wil dan natuurlijk ook wel weten wat de zonnepanelen opbrengst is. De gemiddelde terugverdientijd is ongeveer zes à zeven jaar. Aangezien zonnepanelen zo’n 25 jaar meegaan, leveren de panelen na die zes à zeven jaar alleen nog maar geld op.

Zonnepanelen subsidie

Niet iedereen die zonnepanelen koopt, krijgt subsidie hiervoor. Dit is namelijk niet landelijk bepaald. Sommige gemeentes geven nog wel zonnepanelen subsidie, dus daar moet je maar net geluk mee hebben. Wel kun je de BTW terugvragen aan de Belastingdienst. Dat scheelt je al snel honderden euro’s.

Zonnepanelen plaatsen

Zonnepanelen plaatsen kun je het beste laten doen. Bij het installeren van de panelen wordt onder andere gekeken naar de meest gunstige plek, waar de omvormer moet komen en wordt alles aangesloten op de meterkast. Zonnepanelen die geplaatst worden op het zuiden, leveren vaak het meest op, maar helaas kan dat niet altijd. Je kunt bijvoorbeeld last hebben van een schoorsteen of bomen/gebouwen die zorgen voor schaduw. Ook mogen panelen niet te dicht tegen de rand aanliggen. Met de juiste deskundigheid kun je er echter voor zorgen dat je de meeste rendement haalt uit de panelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu