Sommige mensen geven er helemaal niets om, maar voor de meesten geldt toch dat het interieur in een bepaalde stijl moet zijn. Meubels, kleuren en accessoires worden dan op elkaar afgestemd en je interieur ziet er uitnodigend uit. Welke interieurstijl je kiest is volledig afhankelijk van je persoonlijk smaak. Je hebt dan ook de keuze uit veel verschillende woonstijlen. Welke stijl past het beste bij jou?

Woonstijl industrieel

De woonstijl industrieel is een stijl dat terugvoert naar de oude fabrieksgebouwen uit de 19e en 20e eeuw tijdens de industriële revolutie en is momenteel een trend. Kenmerk van een woonstijl industrieel is het gebruik van ruwe en onbehandelde materialen, zoals hout, metaal, en aluminium. Betreffende de kleuren wordt er meestal gekozen voor sobere kleuren, zoals wit, zwart, grijs en natuurlijke tinten.

Woonstijl bohemian

Bonte kleuren, vintage meubels, kussens in allerlei soorten en rieten manden. Zo kun je de woonstijl bohemian wel omschrijven. Deze stijl is niet heel erg standaard. Het wordt ook wel een de hippiestijl genoemd, vanwege het pallet van kleuren die in sommige gevallen ook nog niet eens met elkaar matchen. Maar in de woonstijl bohemian kan dit wel. Met deze interieurstijl laat je zien dat je niet standaard bent en wel houdt van een beetje gekkigheid.

Woonstijl Scandinavisch

Bij woonstijl Scandinavisch zal je direct denken aan de meubels van een groot Zweeds meubelbedrijf. En eigenlijk zit je daarmee ook in de goede richting. Meubels zijn vaak van een lichte kleur hout en eventueel is hier ook metaal of aluminium in verwerkt. Meubels hebben strakke lijnen zonder al te veel opsmuk. Betreffende de kleuren wordt er vooral gebruik gemaakt van pastelkleuren en natuurlijk kleuren. De wanden in een woonstijl Scandinavisch zijn over het algemeen wit met niet al te veel schilderijen of foto’s aan de wand.
Woonstijl minimalistisch

Bij een woonstijl minimalistisch geldt vooral het gezegde ‘less is more’. Een minimalistische stijl wordt ook wel eens vergeleken met een moderne stijl. Dit kan, maar minimalistisch kan ook in een zen interieur. Belangrijkste kenmerk van een woonstijl minimalistisch is weinig prullaria en accessoires. Een mooi beeld of schilderij is voldoende. Het is dus vooral een interieur dat is opgeruimd. Er wordt heel veel gewerkt met de kleur wit, dat wordt afgewisseld met hout of soms een fel gekleurde accessoire als contrast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu